Atkins Dieet

Volgens Atkins, de grondlegger van het Atkins Dieet, wordt overgewicht veroorzaakt door het volgende probleem: hyper-insulinisme, dat is een verhoogd insuline niveau in het bloed. Wanneer men een maaltijd met veel koolhydraten neemt, wordt de insulineproductie gestimuleerd door het verhoogde bloedsuikergehalte.

Insuline is een natuurlijk hormoon dat een belangrijke rol speelt bij de opname van bloedsuikers door de lichaamscellen. Een in dit geval negatieve bijwerking van insuline is dat het er voor zorgt dat vet wordt opgeslagen en de hersenen stimuleert om signalen van honger af te geven, waardoor mensen eetlust krijgen.

Hoe werkt het Atkins Dieet?

Door koolhydraten wordt insuline aangemaakt. Door insuline wordt het hongergevoel gestimuleerd. Wanneer je de koolhydraten beperkt, zakt het insuline peil en stijgt het glucagon peil. Glucagon, een lichaamseigen hormoon, zorgt ervoor dat lichaamsvet wordt verbrand en dat cholesterol verwijderd.

Belangrijk bij het Atkins Dieet is dat koolhydraten vermeden worden. Het Atkins Dieet is dus een koolhydraat beperkt dieet. Dit betekent automatisch dat men meer vetten en meer eiwitten binnenkrijgt.

Samenvattend over het Atkins Dieet

Dit is zeer opmerkelijk dat men gewoon vetten mag eten, omdat vetten twee keer zoveel calorieën dan koolhydraten en eiwitten bevatten. Het aantal calorieën bepaalt of we afvallen.

Is het niet beter om te kiezen voor een vetarm dieet? Het voordeel bij een vetarm dieet is dat je twee keer zo veel kunt eten dan bij het Atkins dieet. Je kunt dan gewoon eten en toch afvallen!Atkins Dieet ervaringen:

Mijn Atkins Dieet ervaring plaatsen:

Uw ervaring:

Naam:

E-mail (Niet zichtbaar op website):