Hartstichting Dieet

Het Hartstichting dieet bestaat niet. Zoals de naam zou doen vermoeden is het dieet afkomstig van de Nederlandse Hartstichting. Echter is dit dieet nooit door de Hartstichting uitgegeven en heeft de Hartstichting dan ook niets met dit dieet te maken.

Wat is het Hartstichting dieet en hoe werkt het?

U heeft het vast weleens gehoord: "Mijn oom heeft een dieet uit het ziekenhuis gekregen voor hartpatiënten, waarmee ze in 3 dagen 5 kilo kunnen afvallen!".

Het lijkt erg ambitieus, maar als het van de Hartstichting komt, dan zal het dieet vast en zeker wel werken. Niet dus, daar komt wat meer bij kijken!

Het draait erom bij het Hartstichting dieet om een sterke energiebeperking te realiseren gedurende 3 dagen. Hiertoe is een vooraf opgesteld dieet voor beschikbaar, wat precies aangeeft wat en hoeveel je wanneer mag eten. De bedoeling is om minder dan 1000 calorieën per dag binnen te krijgen. Logischerwijs zal dit leiden tot een gewichtsverlies.

Is het Hartstichting dieet aan te raden?

Een dieet wat onder de 1400 calorieën per dag gaat, heeft een tekort aan belangrijke voedingsstoffen zoals vezels, vitaminen, mineralen en anti-oxidanten. Vandaar dat het dieet kort van duur is, namelijk 3 dagen.

Een gezond lichaam kan dit sterk energiebeperkte dieet normaal gesproken wel 3 dagen verduren, maar het is dus absoluut geen dieet om gedurende langere tijd te volgen.Hartstichting Dieet ervaringen:

Mijn Hartstichting Dieet ervaring plaatsen:

Uw ervaring:

Naam:

E-mail (Niet zichtbaar op website):