Sonja Bakker Dieet

Wie is gewichtsconsulente Sonja Bakker?

Sonja Bakker, gewichtsconsulente, had voordat ze op haar twintigste met de opleiding voor gewichtsconsulente begon zelf al heel wat diëten gevolgd. Doordat Sonja Bakker zelf diverse dieeten gevolgd had, kreeg ze meer inzicht in voeding en kon Sonja Bakker haar persoonlijke dieetmethode ontwikkelen.

Sonja Bakker is schrijfster van het boek 'Bereik je ideale gewicht!'. Hiervan zijn al meer dan 200.000 exemplaren verkocht.

Hoe werkt het Sonja Bakker Dieet?

Het Sonja Bakker Dieet is een zeer streng calorie beperkt dieet. Het eetpatroon is zeer schraal en niet volwaardig volgens vele dietistes. Door de dag heen neem je 3 keer per dag een kleine portie. Hierdoor verbrandt je meer calorieen dan je binnen krijgt en dus val je af. Je kunt zelfs zeer snel afvallen.

Doordat het een zeer streng dieet is, ligt het jojo-effect al op de loer. Klaar om toe te slaan zodra je stopt met het Sonja Bakker dieet. Binnen de kortste keer zijn de verloren kilo's er weer bij en is het wederom vaarwel met de slanke lijn. Het jojo-effect heeft weer toegeslagen.

Het jojo-effect

Om het jojo-effect tegen te gaan dient men het voedingspatroon te balanceren. Het moet gelijk blijven. Dit in tegenstelling tot het Sonja Bakker Dieet, waarbij je veel meer calorieen binnen krijgt zodra je stopt met het dieet!

De voorkeur heeft een minder streng dieet omdat je hierbij gemakkelijk op gewicht blijft zodra je stopt met het dieet.Sonja Bakker Dieet ervaringen:

isabel schreef op 2012-06-14:

Ja het helpt wel ik ben al 1 maand ermee bezig ik ben nu 15 kilo afgevallen ik woog 85kilo nu weeg ik 70 kilo ik ga zeker door maar de nadeel van dit dieet is dat je een vreselijke koppijn krijgtL. schreef op 2011-11-22:

Ik studeer zelf voor Diëtiste en ik ben sinds een week bezig met dit dieet. Niet om af te vallen, maar om mijn ritme er weer in te krijgen (ik ontbijt niet vanwege tijdgebrek en eet op verschillende tijdstippen vanwege colleges en het lange reizen). De afgelopen week merkte ik in veel opzichten dat ik met dit dieet té weinig binnenkreeg, ik heb weinig energie en barstende koppijn. Bovendien heb ik vaak honger waardoor mijn humeur er ook niet beter op wordt.Hans en Yvonne schreef op 2011-08-07:

Wij,mijn man en ik zijn nu 4 weken met de Sonja Bakker methode bezig en het bevalt prima. We krijgen genoeg en gevarieerde menu's voorgeschoteld en zijn al goed afgevallen. Het enige nadeel is de hoofdpijn terwijl we goed water drinken. We gaan door!!!Mijn Sonja Bakker Dieet ervaring plaatsen:

Uw ervaring:

Naam:

E-mail (Niet zichtbaar op website):