Bloedgroepen Dieet

Het bloedgroep dieet verdeelt het dieet op basis van de 4 verschilende bloedgroepen. Per bloedgroep zijn er voedingsmiddelen die de voorkeur hebben en voedingsmiddelen die men beter kan vermijden.

Het bloedgroepen dieet houdt dus rekening met de verschillen tussen personen onderling.

Hoe werkt het bloedgroepdieet?

Bloedgroep O

Voorkeur: eiwitten (vlees, vis) en weinig koolhydraten. Tarwe en sommige andere granen vermijden. Goede voedingsmiddelen voor bloedgroep O zijn rund- en lamsvlees, kabeljauw en tong, fèta, walnoten, uien, andijvie en pruimen, zeegroenten, kabeljauw, tong, gejodeerd zout, lever, rood vlees, boerenkool, spinazie en broccoli.
Vermijden: tarwe, maïs, witte bonen, kool, spruitjes en bloemkool.

Bloedgroep A

Voorkeur: zo veel mogelijk vegetarisch eten, veel koolhydraten, weinig vet en zuivel. Prima voor bloedgroep A zijn bijvoorbeeld makreel en zalm, sojaproducten, olijfolie, linzen, broccoli, spinazie, abrikozen, ananas, tamari, groene thee en koffie, zalm, makreel, broccoli, spinazie, sojaproducten, abrikozen, ananas.
Vermijden: vlees, zuivelproducten, kidneybonen en tarwe.

Bloedgroep B

Voorkeur: vlees, vis, groenten en granen. B is de enige bloedgroep die prima zuivelproducten kan gebruiken! Ook goed zijn bijvoorbeeld sardines, yoghurt, olijfolie, limabonen, rijstproducten, worteltjes, bananen en druivensap, vlees, vis, lever, bladgroenten.
Vermijden: maïs, pinda’s, tarwe.

Bloedgroep AB

Deze bloedgroep combineert de voor- en nadelen van de bloedgroepen A en B. Voorkeur: lamsvlees, forel, kwark, pinda’s, rijstproducten, komkommer en kersen, vis, zuivelproducten, groene groenten, ananas, rijstproducten.
Vermijden: rood vlees, tarwe, kidneybonen, maïs.Bloedgroepen Dieet ervaringen:

Marysa Keuls schreef op 2021-07-04:

Graag zou ik willen weten of salade met tomaten en olijfolie gied voor mij is. Ik heb bloedgroep O resus negatief.Janke schreef op 2018-01-29:

vraag, ik heb ab positief , graag zou ik willen weten of ik hennepolie mag gebruiken?Paul schreef op 2016-08-24:

Elk dieet, welke dan ook, geldt nooit voor iedereen. Je moet alles op je eigen lichaam uitproberen. Dus als jij bij het bloedgroependieet geen baat hebt, zegt dat mogelijk niks over het dieet, maar over jou. Het komt heel nou, dus je zult er heel genuanceerd mee bezig moeten zijn en dus ook genuanceerd over moeten praten. Niemand kan bepalen wat voor een ander goed of slechts is. Maar dat geldt natuurlijk voor bijna alle dingen in het leven. Ik heb er in ieder geval heel veel vanAnneke schreef op 2016-06-09:

Ik zou zeggen , ,probeer het uit.. Ik probeer veel zaken en val telkens weer terug op dit dieet, simpelweg omdat er teveel zaken kloppen. Bv; van tomaten en azijn en sinaasappelsap krijg ik het verschrikkelijk zuur. Van zuivel blaas ik op en van tarwe groei ik enorm. Ik heb bloedgroep A en het klopt gewoon. Als ik ipv brood een tijdje sijayoghurt neem of spelt val ik vanzelf af en voel ik mee veel energieker.Daantje schreef op 2016-06-06:

Ik heb nog geen ervaring, en twijfel of ik zal beginnen. Heb bloedgroep A en lust wel graag vlees. Maar ook last van Spastische darmen, astma en ecxeem. Dus waarschijnlijk wel het proberen waard? Zou inmiddels wel zo ongeveer het 30 e nieuwe dieet zijn waar ik aan begin. Verstandig of niet, twijfel.Louise schreef op 2016-05-11:

Heb bloedgroep O en heb tijdje bloedgroepdieet geprobeerd. Gaat dus niet, ben vegetarier. Wel de tarwepriducten en zuivel weggelaten, maar dat is sowieso beter, voor iedereen! Ben afgevallwn, 12 kilo in een jaar tijd, gewoon door de helft te eten van wat ik altijd at. Beetje richtlijnen van bloedgroepdieet, koolhydraten en eiwitten niet samen eten, vegetarisch, biologisch en ben nu al een pasr jaar stabiel op gewicht, ben 68 en weeg 60 kilo en superfit, niet door fanatiek bewegen, zoals aanbevolJan schreef op 2016-04-10:

Ik ervaar ook dat de genoemde nadelige producten voor A neg ik ook nietlekkervind . dus luisteren inderdaad naar je eigen lichaamMichel schreef op 2015-12-18:

Ik ben 39 jaar nu en blijf steeds onder de 80 kg, daar ik ook een schildklierafwijking heb (in die zin dat ik hem niet meer heb nu, medicijn als vervanging)dacht ik altijd dat het daardoor kwam dat ik niet dikker word, zeker ook omdat ik nog wel eens een overlapping heb door mijn diensten. Maar ik heb zitten kijken naar de lijst en dan zie ik dat ik, O positief zijnde, uit mezelf eigenlijk al zo goed als dat dieet heb gevolgd. Ik ben echt een vlees eter en ook wel groenten maar niet heel veel taReuvers schreef op 2015-03-17:

bloedgroepdieet is volslagen onzin , wel is al veel langer bekend dat Granen (suikers) zuivel niet in het lichaam thuis horen , daarom voelen sommigen van jullie je veel beter als je die laat staan maar dat heeft verder niets met je bloedgroep te maken.erna loosman schreef op 2015-01-21:

Ben voor de 2x begonnen met bloedgroep dieet heb A- en val langzaam af. Tot nu toe beperk ik mij tot 1x in de week vlees eten en de rest is kip, vis en soja. Wel merk ik een probleem met de stoelgang te krijgen maar zoek rustig verder omdat op te vangen.heb altijd noten in huis en geniet van de toegestane koffie en rode wijn. het bereiden op een zo natuurlijk mogelijke manier was voor mij vanzelfsprekend zie dit dieet dan ook niet als straf!Elza schreef op 2014-06-16:

Ik heb een jaar lang volgens bloedgroep O gegeten en intensief gesport, aangezien O gedijt bij intensieve lichaamsbeweging. Ik viel af en voelde me goed. Tarwe en zuivel geschrapt en afwisselend alle heilzame voeding tot me genomen in een gezond voedingspatroon met af en toe een zondigmomentje. Het gewicht bleef wat stil staan ondanks de beweging en na nader onderzoek bleek dat ik geleefd had n.a.v. een verkeerde bloedgroep bepaling. Ik ben een A positief en niet een O zoals de artMath schreef op 2014-04-12:

Ik zou graag een link willen gebruiken naar meer details voor dit dieet. Het klinkt logisch maar helaas heb ik bloedgroep A en ben ik een enorme fan van vlees. Dat zou niet goed zijn, meer alternatieven zijndus van harte welkom.Nathalie schreef op 2014-04-09:

Ik ben o negatief en zeer allergisch voor bonen ...springt mijn tong open in blaren ... Dus wel toevallig!j.zwiesereijn schreef op 2014-01-30:

Vraag hoe weet u nu welk dieet voor mij geschikt is ik heb mijn bloedgroep niet vermeldT.Stornebrink schreef op 2013-08-30:

Mijn zus heeft hier goede ervaringen mee vooral wat betreft het laten staan van tarwe-producten. Ik ga dit nu ook proberen. Als ik daardoor een paar kilo zou afvallen, dan is dat mooi meegenomen. Ik hoop vooral af te komen van mijn opgeblazen gevoel in de avond. Ik ben een vrouw van 47 jaar en wil inderdaad een goed figuur houden (lees' geen Barbie figuur';-))Bart schreef op 2013-07-04:

Ik ben nu ruim 2 jaar bezig met het bloedgroependieet maar ik kan nu uit eigen ervaring vertellen dat het we degelijk werkt. Rood vlees o.a. is absoluut niet goed voor mensen met Bloedgroep A. Ik kan wel een hele bladzijde vol schrijven met positieve ervaringen. Ik ben er heel blij mee dat ik er mee begonnen ben en stoppen is voor mij geen optie!!Ria schreef op 2013-02-16:

Ik heb bloedgroep O en steeds vaker merkte ik, dat ik slecht tegen brood kon en dat ik daar dik van werd. Brood is tarwe, dus dat klopte aardig. Ben begonnen brood te vervangen door andere produkten met vezels en ik viel in 4 weken zomaar 3 kilo af. Zonder moeite. Ook tegen spruitjes kool en koffie kan ik niet goed, wat mijn lichaam al aangaf voordat ik had gelezen over het bloedgroepen dieet. Dus inderdaad is je lichaam je beste raadgeverMieke schreef op 2013-01-23:

Eet datgene waar je jezelf goed bij voelt. Ik kreeg altijd buikpijn na het eten van melkprodukten, ik heb bloedhroep A, dus ik moet ook zuivel mijden volgens het bloedgroepdieet. Inderdaad, lusteren naar je eigen lijf!Susan schreef op 2013-01-13:

zoek maar eens naar lectinen die in voedsel en bloed zit.cornelia schreef op 2012-06-15:

ik heb altijd al gedacht dat ik beter gedijde bij chocola en fruit en noten, maar dat staat niet onder bloedgroep O. maakt het nog uit of het O+ is of is dat peanuts. corneliaGeert schreef op 2012-05-01:

Een bloedgroepdieet is niets anders dan eten volgens de richtlijnen van uw eigen bloedgroep. Iedereen heeft een bloedgroep, het is genetisch (erfelijk) bepaald net als de kleur van uw ogen of van uw haar. Ongeveer 45% van de wereldbevolking heeft bloedgroep O, gevolgd door bloedgroep A met 40%. Dr. Peter J. D'Adamo (dadamo.com) heeft het verband aangetoond tussen iemands bloedgroep, zijn voeding en zijn gevoeligheid voor bepaalde ziekten. Bron: craniosacraal.comgeert schreef op 2012-05-01:

test (niet toegestaan woord in text)j.visser schreef op 2011-11-10:

Ik heb geen ervaring met dit dieet, maar ik weet wel dat alle voedingsproducten die aan de kant staan van aanbevolen ik ook daadwerkelijk zonder te weten al eet en de te vermijden voedingsproducten, die vermijd ik ook.Peter T'Sas schreef op 2011-09-04:

Goh, een dieet ervan heb ik nooit gevolgd. Ik kon alleen maar vaststellen dat opvallend veel dingen die ik niet graag eet zich in de 'te vermijden' kolom stonden, en vele van mijn lievelingsvoedsel zich in de 'aanbevolen' kolom bevonden. Luisteren naar je lichaam lijkt me daarom erg belangrijk voor een evenwichtige voeding.j eerland schreef op 2011-06-07:

wat is de gedachte hierachter?? Wie heeft dit ontdekt/bedacht en wie hebben die gedachten gecontroleerd?Mijn Bloedgroepen Dieet ervaring plaatsen:

Uw ervaring:

Naam:

E-mail (Niet zichtbaar op website):