Soep Dieet

Bij het soepdieet nuttigt men alleen soep. Brood, vlees, vis, etc. wordt vermeden, tenzij het in de soep verwerkt is.

Hoe werkt het Soepdieet?

Zoals hierboven reeds vermeld, neemt men tijdens het soepdieet alleen maar soep. Waarom? Omdat soep een lage calorische waarde heeft, maar tegelijkertijd is soep erg hongerstillend. Hierdoor heb je een vol gevoel en geen trek meer in zoetigheid of tussendoortjes, zonder dat je een berg aan calorieën hebt binnen gekregen.

Op deze manier maak je dagelijks een soepmenu en vervang je de normale maaltijden door een maaaltijd die alleen bestaat uit soep. De voorkeur heeft een heldere soep in plaats van een gebonden soep, omdat heldere soep (zoals bouillon soep) minder calorieën bevat.

Is het soepdieet een gezond dieet?

Nee, het soepdieet is niet erg gezond, omdat het erg veel zout bevat. Soep bevat van nature veel zouten. Teveel zout is niet goed voor de bloeddruk en voor het hart.

Daarnaast mist soep veel belangrijke voedingsstoffen die het menselijk lichaam nodig heeft.Soep Dieet ervaringen:

Soepfanaat schreef op 2012-06-17:

Soep op de ouderwetse manier gemaakt dus NIET met blokjes of zakjes maar met kruiden, bevat nagenoeg GEEN zout, dat voeg je naar smaak toe. Bovendien is dit vegetarisch en bevat juist veel mineralen en vitamine , als je het niet helemaal kapot kookt!Mijn Soep Dieet ervaring plaatsen:

Uw ervaring:

Naam:

E-mail (Niet zichtbaar op website):